Pages

Tuesday, September 22, 2015

Raya Mood

Assalamualaikum

Masih lagi berkerja walaupun Bandar Kota Bharu sudah di penuhi dengan perantau2 yang balik bercuti.. Bila pergi kerja dan balik kerja jem, tu tandanya mood holiday dah datang.. Masing-masing dah balik kampung..

Nak kerja pun x de mood dah sekarang.. Anak-anak buah Atie yang 3 orang tu dah ada kat rumah.. Malam je baru dapat main dengan diaorang.. Sobs.. Sobs.. Sobs..

Semua dah start cuti ke?? Atie masih bekerja dan esok pun bekerja.. Ingat nak ambik je cuti esk.. X sanggup nak redah jem bila balik kerja.. Pagi-pagi x jem sangat, semua bangun lambatkan.. Yang teruk, bila waktu petang masa balik kerja.. Stress kot. Apa la yang best sangat kat Kota Bharu ni?? Confuse jap!!
Atie memang x leh ambil cuti esok sebab ada appointment dengan client pukul 10pagi.. Tapi nak try mintak balik awal la, sebab x sanggup nak redah jem.. Atie tau, bila 1 hari sebelum raya, bandar KB memang jem gilerrr.. Yang tu memang x sanggup dah.. Kalau balik pada jam 6 ptg, pukul berapa la sampai rumah..

Jem dekat KB ni, x ada la seteruk KL sampai berjam-jam lamanya.. Tapi bagi kami yang x biasa hadap jem hari2, jem yang ambil masa 1 jam pun dah dikira sangat lama tau.. Stress je..

Oklah, Atie nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT AIDILADHA kepada semua.. Selamat mengejar lembu-lembu.. Wish awal-awal, takut x sempat update dah..

Yang balik kampung tu, HATI-HATI DI JALAN RAYA!!




Salam Sayang,
Atie

2 comments:

amira faqihah said...

huhu duk kb ke,kami pun anak perantauan balik raya kb esok ;D

nona senyum2 said...

HAPPYYY HOLIDAYYYYYY !

SALAM AIDILADHA yer !