Pages

Tuesday, October 13, 2015

Kura-kura Hilang!!

Assalamualaikum



Kura-kura Atie dah hilang.. X tau hilang kat mana.. Puas dah cari 1 rumah, tapi x jumpa.. Mungkin dah terkorban, jatuh kat beranda..

Atie try juga cari kat bawah, langsung x jumpa.. Bayang-bayang pun x de, apatah lagi lubang hidung dia..

Hari tu Atie ada baca tips penjagaan kura-kurakan.. So adik Atie, Hajar ikut la tips tu.. Kadang-kadang kena biarkan kura-kura berjemur..

Hajar pun letak la dalam ni


Bakul ni kalau tengok agak tinggi untuk kura-kura panjat.. Tapi tu la... X sangka dia boleh panjat juga.. Mungkin sebab ada lubang-lubang tu yang buat dia senang-senang je panjat.. Hajar biarkan dalam bakul ni lama gak.. Lepas dinner tengok-tengok dah hilang dari radar..
Sedih betul


Salam Sayang,
Atie

5 comments:

Nieyl said...

singgah pagi...
ala...cian nyer...xpe² cuba carik lagi...
moga berjumpa dia..

PeRdU cINta said...

Allahu..sabar ye..ada bela kucing tak...

Cinta Hawaa said...

@PeRdU cINta xde kucing..

Lynn Damya said...

Salam, alahai ciannye..tapi kan, kura2 kan jalan slow..maybe masih ade dalam rumah, cuma tak jumpa..siannye dia, nak makan ape lah gaknye :(

amira faqihah said...

sabar ye,insyaALLAH ada rezeki jumpa balik tu :)