Pages

Monday, January 9, 2017

Jangan biarkan hidup anda di selubungi dengan MISTIK

Assalamualaikum

Tak tau kenapa, sejak akhir-akhir ini Atie suka sangat baca kisah kisah mistik.. Walaupun ada rasa takut sikit-skit tapi best tau baca.. Lagi best kalau cerita tu kisah benar.. Rasa real gitu.. kihkihkih.

Atie suka baca kat 1 blog ni, Fiksyen Shasha.. Semua cerita kat sini di hantar sendiri oleh orang-orang yang mengalaminya.. Kira kisah benar sebenar-benarnya.. Ada juga kadang-kadang Atie rasa macam x logik je.. Rasa macam cerita novel.. Jalan cerita gempak gilerr.. Tapi xtau la rekaan atau benar-benar belaka.

Atie bukan seorang yang terlampau berani.. Rasa takut tu ada juga sikit-sikit dan Atie suka imagine.. Kalau duduk tempat gelap sorang-sorang, mula la imagine yang bukan-bukan.. Muncul la watak-watak dari cerita-cerita yang Atie baca.. Masa tu baru rasa takut.. Tinggi sangat imaginasi Atie ni.. hehehe. Kalau x ingat pasal cerita-cerita mistik, Atie ok je.. Seorang yang agak berani.. 

Lagi satu, Atie berani baca cerita-cerita mistik yang x ada gambar.. Kalau ada gambar seram, Atie memang takut.. X sanggup nak tatap gambar hantu tu.. Kalau tengok movie hantu pun, bila je keluar hantu Atie memang  x tengok.. Tutup mata siap-siap.. Takuuutttt!!!

Orang tua-tua cakap x elok tengok cerita atau baca benda-benda mistik ni.. Jin suka kalau orang-orang macam ni.. Tapi Atie x tau la kebenarannya..

Sejak akhir-akhir ni, Atie selalu je sakit-sakit belakang.. Atie saje kacau-kacau Ummi bagitau Atie selalu sakit belakang bila baca cerita-cerita mistik ni..  Ada benda suka kot.. Niat nak gurau-gurau je dengan Ummi, tapi pasal sakit belakang memang betul.. Mungkin sebab salah tidur je kot.. X pun sebab selalu dukung anak-anak buah.. Semua dah besar-besar tapi saje nak manjakan diorang.. hehehe.

X tau pulak Ummi ambik benda ni serius.. Dia ada tanya Ustaz pasal Atie.. Ustaz bagitau memang ada benda ngikut Atie.. Mungkin sebab tu tiba-tiba Atie boleh tersuka cerita-cerita mistik ni. Wallahualam benda ni ada betul ke tak.. Atie buat x kisah je.. Perasaan takut ada juga bila dengar macam ni, tapi Atie buat xtau je.. Yakin dengan Allah je.

Now, Atie memang x baca dah cerita-cerita mistik.. Takut tu tetap ada.. Tapi hati kena kental lo.. Hahaha. Kena tunjuk berani..

Xtau nak letak tajuk apa.. Hentam je la labuuu

3 comments:

Shikin Razali said...

Assalamualaikum, mungkin ada betulnya Atie sakit belakang disebabkan postur tido yang salah.. Tang 'benda' yang mengikut Atie tue, ada baiknya Atie baca surah-surah lazim sebelum tidur dan amalkan baca surah Yasin selepas solat... =)

NurSabrina Abd Ghani said...

Good luck !! Singgah sini dari segmen yang sama ^_^

http://bluechoralpearl.blogspot.my/2017/01/giveaway-niyaz-1st-year-birthday-by.html

And tagging you here ---> Hope sudi join !!

http://bluechoralpearl.blogspot.my/2017/01/give-away-by-astraveler-6-jan-2017-6.html

Nour Adieb said...

dah lama sy x baca buku mistik