Pages

Saturday, April 2, 2016

Terkejut tengok gambar

Assalamualaikum

Semalam dalam family group whatsapp, Adam (adik bawah Atie) tiba-tiba hantar gambar baru lepas excident.. Memang terkejut tengok gambar tu.. Yela, dia memang bawa motor.. Untuk excident tu, ada kemungkinan..


Mesti terkejutkan kalau tengok gambar ni.. Tapi dia slumber berchit-chat dalam group tu.. Bila nampak dia cool je dalam group, baru Atie perati betul-betul gambar.. Baju tu sempat selak, kira macam x kena darah pun.. Peliks....

Rupa-rupanya tu dalam kelas.. Adam sekarang tengah kursus pasal kerjaya dia.. X tau la kursus apa.. Kerja dia berlayar berbulan-bulan lamanya.. Bila balik, dia terus ambik kursus.. Dalam kerja dia, kalau rajin ambik kursus dan exam, gaji akan makin mahal.. Sebab tu Adam rajin sangat..

Eh, tercerita pasal kerja dia pulak.. Last-last Adam kena marah dengan Ummi dan Abah sebab main-main dengan benda ni.. Dah buat semua orang risaukan.. Benda-benda macam ni x boleh buat main-main tau.. Takut jadi betul-betul.. 

YaAllah, mintak jauh dari benda-benda macam ni.. Aminnn


Salam Sayang,
Atie

3 comments:

Lynn Damya said...

Salam, adoi saye pun terkejut sama ni haa...hahaha baca perenggan kedua, baru cam a'ah kan....muka pun slumber je senyum2...hahaha rupanya lakonan je tu..waduh2, kan dh kena marah...haha

Mawar Assufi said...

Ciss.. Ingatkan apa lah tadi. hehe

PeRdU cINta said...

subhanAllah...moga Allah lindungi kita semua :)