Pages

Tuesday, December 1, 2015

Persediaan anjurkan GiveAway

Assalamualaikum

Atie suka join GA.. Kadang-kadang terasa juga nak anjurkan GA.. Tapi risau pun ada juga.. Yelah, nak buat GA nampak je senang.. Tapi nak memudahkan peserta dan berlaku adil susah juga kan.. Takut nanti ada yang tidak berpuas hati..

Atie ada juga baca tips untuk buat GA ni.. InsyaAllah, Atie mampu nak ikut.. Tapi kalau pasal hadiah, minimum yang sepatutnya kita sediakan berapa ye?? Takut nanti orang cakap, hadiah sikit je.. tapi beria-ia nak buat GA.. Atie ada juga tengok orang mintak sponsor dari rakan-rakan blogger.. Tapi untuk permulaan ni, Atie ingat nak sediakan hadiah sendiri.. Nak tengok dulu sambutan macam mana.. Yelah, x biasa anjurkan GA kan..

Satu lagi yang Atie x tau, macam mana nak post hadiah tu?? Ada yang hadiah besarkan, macam mana dia post?? Maaf, Atie kalau pasal post-post ni memang x tau.. Lagipun Atie x pernah beli barang online.. Kalau ada pun, kakak yang tolong belikan.. Tapi, kalau beli barang online, semua guna post berbayar.. Kalau yang GA ni macam mana?? Kalau siapa-siapa ada tips boleh bagitahu yea..

Sebelum nak buat GA, kena buat persediaan jugakan.. X nak la mengganggu kelancaran GA nanti..

InsyaAllah ada peluang nanti, Atie akan anjurkan GiveAway..




Salam Sayang,
Atie

2 comments:

A. Aqma said...

Kalau atie nak buat kita nak jadi sponsor boleh?
Simple2 je tapi hadiahnya :D

Eintan Nurfuzie said...

good luck.. perlukan sponsar ke? cik en nk sponsar.. t komen kt blog cik en kalau nk sponsar